Κλέφτικο: Περπατώντας για το όνειρο

      Το Κλέφτικο είναι ένας τόπος αλλού.  Εκεί όπου αισθάνεσαι μαγεμένος από την τόση ομορφιά. Εκεί που λες πως τα γιγάντια τα βράχια μέσα στη θάλασσα είναι καράβια μαγικά, εκείνα των φοβερών  των πειρατών που δένανε εδώ χρόνια πολλά πριν. Βράχια φτιαγμένα από τη δύναμη του ηφαιστείου μαζί  με αυτές της θάλασσας και του ανέμου. Γεμάτα με σπηλιές ονειρικές,  εκεί που το φώς παίζει με τη θάλασσα δημιουργώντας  χρώματα μοναδικά. Η φύση στο αποκορύφωμα της ομορφιάς της !

      Έχουμε δυο δρόμους για να φτάσουμε σε αυτό τον τόπο Αυτόν της θάλασσας αλλά και της στεριάς. Όσο όμορφος είναι ο ένας τόσο και ο άλλος. Όμορφοι αλλά και διαφορετικοί. Εμείς σας καλούμε τώρα στο δρόμο τον στεριανό. Αυτόν που ξεκινά πάνω από το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη στην περιοχή που λέμε Πλατόραχες.  Στο ξεκίνημα υπάρχει ενδεικτική πινακίδα. Το μονοπάτι είναι εύκολο και καλά σημαδεμένο στο έδαφος. Η διαδρομή δεν υπερβαίνει την μία ώρα.

 Ξεδιπλώνεται στις ομαλές πλαγιές που κατεβαίνουν προς την θάλασσα, τις Πούντες.  Ένα καταπράσινο τοπίο, με δάση από φίδες,  μας αγκαλιάζει μέχρι το μαγευτικό Κλέφτικο.

 

Μήκος / Distance : 2.33 χιλιόμετρα (Km)

Μέγιστο ύψος / Max height : 216 μέτρα (m)

Ελάχιστο ύψος/  Min height : 11 μέτρα (m)

Διάρκεια : 50 λεπτά

Δυσκολία: Εύκολη διαδρομή